top of page

Ramon Mirabet, Manu Guix i Meritxell Neddermann, les grans apostes del Festival Àuria, el nou festival de música catalana de Montblanc

Neix un nou festival de música de Montblanc que tindrà lloc els propers 7, 8 i 9 de juny i comptarà amb diverses propostes d’autor d’arreu de Catalunya.


Aquest matí, a la sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc ha tingut lloc la roda de premsa de presentació del nou festival de música que neix sota el nom de Festival Àuria. Aquesta nova iniciativa, tal i com ha explicat Adrià Mort, director del festival, es presenta “com un dels més prometedors de l’escena catalana degut a l’elevada qualitat patrimonial que l’indret de Montblanc ofereix, però també per l’elevada qualitat artística que persegueix per tal de situar aquest nou festival com un dels de referència de la cançó d’autor i en català de Catalunya.” Durant l’acte, ha intervingut també Ramon de Domingo Iborra, primer tinent d’alcalde i regidor de cultura i festes de Montblanc, que ha volgut transmetre l’agraïment, la confiança i satisfacció de l’ajuntament amb la iniciativa afirmant que “és bona, positiva i important per Montblanc”. Ha seguit remarcant que la localitat sempre ha estat territori de festivals i cultura i ha volgut mostrar el recolzament i ple suport a la iniciativa malgrat admetre, també, la dificultat de finançar econòmicament el projecte.


El festival tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juny a la tarda i es realitzarà a l’Aparcament de la Muralla de Santa Tecla. En l’espai, situat en un indret de luxe als peus de la muralla, es podrà gaudir de diverses zones totalment accesibles i aptes per a tot tipus de públic. Les entrades anticipades ja estan disponibles a través de la web www.festivalauria.cat o de la plataforma d’Entrapolis.Adrià Mort, Xavier Iborra i Anna Abad, de l’Associació Cultural Àuria, juntament a Ramón de Domingo Iborra, primer tinent d’alcalde i regidor de cultura de Montblanc durant la roda de premsa de presentació del festival.


Els 9 artistes que configuren el cartell parteixen d’un mateix denominador comú: la cançó d’autor, ja sigui en solitari o amb una formació en banda més àmplia. S’ha configurat un cartell que comptés amb la presència de propostes tant emergents com consolidades i s’ha perseguit la paritat de gènere sent aquest concepte essencial per l’organització i principal de cara al desenvolupament i evolució de la cultura catalana. Així doncs, durant el transcurs del festival s’hi podran escoltar artistes com Ramon Mirabet, Meritxell Neddermann, Mireia Espelt, Manu Guix, Ninus, Laia Llach, En RIkus, Anna d’Ivori i Álex Pérez i s’hi podran veure diferents espectacles i intervencions per al públic familiar que s’aniran desvetllant durant els propers mesos.


El festival Àuria: Una proposta arrelada al territori

Tal i com ha explicat en la roda de premsa Xavier Iborra, coordinador de l’equip promotor, “el Festival Àuria és, des dels seus orígens, una iniciativa arrelada al territori que va més enllà de la proposta musical”. Una iniciativa que, com el seu mateix nom “Àuria” anticipa (inspirat en la llegenda àuria - la llegenda de Sant Jordi), neix per agafar-se de la mà de tot el valor tan gastronòmic com turístic de la localitat i de la comarca. Persegueix instaurar-se com una proposta que enriqueixi el teixit associatiu del territori amb la finalitat de convertir Montblanc en un dels centres culturals més importants del sud de Catalunya.”


És per aquest motiu que, tant en la promoció d’aquest festival com durant el transcurs del cap de setmana del festival, hi haurà la implicació tant dels comerços locals a través de diversos descomptes, grups d’animació, associacions, patrocinadors i altres iniciatives del territori.

 

Les entrades i descomptes pels habitants del municipi

Les entrades anticipades així com els abonaments a tot el festival ja estan disponibles i es poden adquirir a través de la web del festival www.festivalauria.cat o des de la plataforma d’Entrapolis. També es podran adquirir a taquilla els mateixos dies del festival. Es podran aconseguir vals de descomptes tant en les entrades com en els abonaments en els diversos comerços locals de la localitat de Montblanc.


124 views0 comments

Comments


bottom of page