top of page

La 1a edició del Festival Àuria de Montblanc assoleix l’èxit superant el miler d’espectadors

El Festival Àuria de Montblanc tanca la seva primera edició superant les previsions inicials i arribant a la xifra dels 1.200 al llarg dels tres dies de concerts.



El passat divendres 7 de juny el Festival Àuria de Montblanc obria les seves portes per primera vegada per acollir diverses actuacions musicals i propostes escèniques que omplirien un espai idílic durant els tres dies del transcurs del festival. I és que la Muralla de Santa Tecla es va convertir en un teló de fons immillorable que ha vist passar a 1.200 persones provinents tant de la vila de Montblanc com d’arreu del país.


Els 9 artistes que configuraven el cartell partien d’un mateix denominador comú: la cançó d’autor, ja fos en solitari o amb una formació en banda més àmplia i l’elevada qualitat musical de la proposta. I així ho van poder constatar els assistents que al llarg del festival van poder escoltar les propostes de Ramon Mirabet, Meritxell Neddermann, Mireia Espelt, Manu Guix, Jordi Ninus, Laia Llach, Anna d’Ivori, Álex Pérez i pels més petits en Rikus.



Des de l'Associació Àuria de Montblanc, la sensació és molt positiva i la rebuda del festival ha superat les seves expectatives, tal i com explica el seu director Adrià Mort: “Creiem que l’entorn i el festival ha acabat sent el que teníem en ment des de bon principi: un espai tranquil per escoltar bona música, enaltint el patrimoni cultural de Montblanc i oferint diversos espais dins un mateix recinte […] estem realment molt contents i orgullosos perquè, més enllà del correcte transcurs del festival, molta gent ens ha felicitat i ens ha traslladat la seva estupefacció per l’espai i per la decoració. Ens han agraït l’esforç, la bona organització i planificació… així que nosaltres acabem cansats, però molt satisfets amb el feedback rebut i amb moltes ganes de seguir endavant.” 


Des de l’Associació Cultural Àuria ja pensen en una segona edició, abans, però, de confirmar-la, traslladen la necessitat de necessitar confirmar primer la viabilitat econòmica d’aquest. Com han comentat en altres ocasions, aquesta ha estat una iniciativa privada sense ànim de lucre que ha comptat amb diversos patrocinadors, entre ells l’Ajuntament de Montblanc, però que depenia en gran part dels ingressos obtinguts durant el festival. 



El Festival Àuria: un festival arrelat al territori 


Com ja va explicar Xavier Iborra, coordinador de l’equip promotor, en la roda de premsa de presentació del festival, “el Festival Àuria és, des dels seus orígens, una iniciativa arrelada al territori que va més enllà de la proposta musical - neix per agafar-se de la mà de tot el valor tan gastronòmic com turístic de la localitat i de la comarca”. En aquest sentit, durant el transcurs del festival s’ha pogut trobar els vins del celler Josep Foraster o el cava del celler Carles Andreu i hi ha hagut la participació de diferents entitats de la vila com la colla del Drac i l’Àliga de Montblanc, la participació del grup de les Dàdives i la col·laboració d’un equip format per una vintena de voluntaris del poble. 



Un festival dirigit a grans i petits


Una de les bones sensacions del festival ha estat la gran conciliació que han trobat les famílies, ja que han pogut gaudir de diverses propostes enfocades al públic infantil: l’actuació d’en Rikus, els contacontes de la Factoria Bram, l’amenització de Picarols Animació o fins i tot d’un servei de canguratge durant el diumenge per aquells pares que volguessin gaudir de la música mentres els nens jugaven amb els monitors.







8 views0 comments

Comentarios


bottom of page